گياهان بعنوان منابع روغنهای اساسی و ترکیبات معطر عمده بشمار میآیند. گياهان این ترکیبات را بخاطر
محافظت از حيوانات گياه خوار و همچنين جذب حشرات گرده افشان توليد میکنند.
منابع گیاهی
-1 گلها: بزرگترین منبع مواد معطر میباشند که شامل گلهای سرخ، مریم، ميخك، یاس و ابریشم هستند.
-2 برگها: برگهای نعناع هندی، بنفشه، رزماری، مرکبات، گوجه فرنگی و علف خشك.
-3 ریشه و ساقههای زیرزمينی، ریشه درخت جوز و زنجبيل.
-4 دانهها: دانههای گشنيز، زیره، کاکائو، هل و بادیان.
-5 ميوهها: میوههای تمشك، توت فرنگی، سيب، مرکبات، وانيل، فلفل شيرین.
-6 روغن چوب: چوب درختان سرو، عرعر، کاج و صنوبر.
-7 پوست درختان: درخت نعناع.
-8 رزین (صمغ): رزین بوته آندر، بلسان (درخت گل حنا)، کاج و صنوبر.
منابع حيوانی
-1 مشك: از کیسه آهوی آسيایی گرفته میشود که مشك سنتزی (مصنوعی) به علت اقتصادی بودن جایگزین
مشك طبيعی شده است.
-2 کاستوریوم: که از کیسه سگ آبی آمریكای شمالی بدست میآید.
-3 عنبر سائل: ماده چربی مانندی که از نهنگ عنبر بدست میآید.
-4 عسل: که از کندوی زنبور عسل بدست میآید.
منابع مصنوعی
مواد معطر ساختگی ترکیبات ارگانيكی میباشد که از فرآوردههای نفتی و یا رزین درخت کاج حاصل میگردد
مانند کومالين و لينالول.
10,992تعداد نمایش:
1396/05/10تاریخ: